Jako ukusna lepinja iz pizza pekača punjena sirom, idealna za doručak, večeru uz čašu jogurta.
Potrebno je:
400 gr brašna
3 dcl vode
1 kašika kvasca
1 kašičica soli
1 kašika ulja
Za punjenje:
100 gr sitna sira ili feta sira
Priprema:
U mlaku vodu staviti kvasac, da stane 5 minuta pa dodati so i brašno. Zamesiti testo koje je mekano. Na obod posude gde smo zamesili testo dodati 1 kašiku ulja i mesiti testo da se obloži okolo sa uljem i ostaviti da nadolazi.
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom ( testo je mekano pri izradi posipati brašnom da se ne lepi za ruke i radnu površinu), razvaljati oklagijom krug 25 cm, posuti sitnim sirom i krajeve pokupiti prema sredini. Prvo rukama blago pritiskajući da dobijemo krug pa oklagijom razvaljati krug prečnika 34 cm.
Pizza pekač uključiti na podeok 3, staviti 2 kašike ulja da se zagreje i staviti lepinju, poklopiti pekač.
Peći sa jedne strane 10 minuta i sa druge strane 10 minuta, povremeno lepinju dok se peče zarotirati više puta u krug. ( da nam ne bi lepinja nagorela)