Potrebno je:
Za koru:
6 jaja
200 gr šećera
200 gr griza
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
1 litar mleka
500 ml slatke pavlake
150 gr mleka u prahu
Za karamel:
200 gr šećera
200 ml slatke pavlake
30 gr maslaca
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 200 gr šećera, dodavati 6 žumanaca jedno po jedno muteći. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna. griza i praška za pecivo. Dobro izmešati i staviti u pleh veličine 20x35 cm. prethodno podmazan uljem i posut brašnom, Peći na 180 stepeni 25 do 30 minuta.
U posudu staviti mleko i slatku pavlaku da provri i dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom da nema grudvica. Koru ohladiti da bude mlaka izbockati štapićem za ražnjiće i sipati vrelo mleko kutlačom i ostaviti da kora upije i ohladi se.
U suvu posudu staviti 200 gr šećera, karamelisati u svetlo braon boju, dodati 200 ml slatke pavlake i na tihoj vatri kuvati mešati žicom da se karamel istopi i na kraju dodati 30 gr maslaca, Preliti kolač, dobro ohladiti pa seći.