Potrebno je:
Za tamnu masu:
250 gr šećera
2 dcl vode
250 gr maslaca ili margarina
100 gr čokolade
400 gr mlevena keksa
200 gr pečena mlevena lešnika
Za svetlu masu:
300 gr šećera
1 dcl vode
200 gr mleka u prahu
Glazura od čokolade:
150 gr čokolade
6 kašika ulja
Tamna masa: Na umerenoj vatri istopiti 250 g maslaca (može i margarina) sa 250 g šećera i 2 dl vode, dodati 100 g čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre pa dodati 400 g mlevena keksa i 200 g pečenih mlevenih lešnika.
Svetla masa: Ukuvati dobro da bude jako gusto 300 g šećera i 1 dl vode. Posebno umutiti 125 g maslaca i 200 g mleka u prahu. U ovu smesu dodavati vruć kuvani sirup i dobro umutiti mikserom.
Tamnu masu podeliti na 2 dela. Jedan deo razvaljati u pleh veličine 27x28 cm. Preko staviti celu svetlu masu od mleka u prahu , pa drugi deo tamne mase. (raditi dok su tople mase). Kad se stegne staviti glazuru.
Istopiti 150 gr čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
Ako vam se svidjaju moji recepti, posetite me na FACEBOOKstranici.