Jako ukusne kremaste kocke, ukus malina, čokolade, sa koricom od prhkog testa i jednom beze koricom.
Potrebno je:
Za prhko testo:
100 gr putera
30 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 žumanceta
200 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za beze koricu:
3 belanceta
150 gr šećera
1 kašika soka od limuna
2 kašike gustina
Za fil od malina:
600 gr malina ( koristim zamrznute)
4 dcl vode
5 kašika šećera
3 pudinga od maline
Za beli fil:
500 ml slatke pavlake
100 gr bele čokolade
250 gr kisele pavlake
Za čokoladni preliv:
200 ml slatke pavlake
200 gr čokolade
25 gr putera
Priprema:
Napraviti prhko testo. Umutiti 100 gr putera sa šećerom u prahu, 1 vanilin šećerom, dodati 3 žumanca, dobro umutiti i dodati brašni i prašak za pecivo. Zamesiti testo uviti u providnu foliju i ostaviti da stane 1 sat u frižideru.
Odstajalo testo tanko razvaljati na papir za pečenje veličine 25x 35 cm, izbockati viljuškom i peći na 180 stepeni 8-10 minuta.
Umutiti 3 belanceta sa 150 gr šećera, dodati 1 kašiku soka od limuna i 2 kašike gustina. Masu staviti na papir za pečenje veličine 25 x 35 cm. Peći na 100 stepeni 1 sat.
Fil od malina: U posudu staviti 600 gr malina, 2 dcl vode i 5 kašika šećera. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti 3 pudinga od maline sa 2 dcl vode, dodati u kuvane maline i sve skupa kuvati dok se ne zgusne i toplo staviti na pečenu koru od prhkog testa i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 500 ml slatke pavlake, dodati 100 gr istopljene bele čokolade i 250 gr kisele pavlake.
Masu staviti preko malina. Preko malina pečenu hladnu beze koru.
Na tihoj vatri istopiti mešajući 200 ml slatke pavlake, 25 gr putera i 200 gr čokolade ( masa ne sme da provri), prohladiti i preliti preko beze kore. Ohladiti kolač i seći na kocke.