Torta se brzo pravi
Potrebno je:
1 litar mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
200 gr čokolade
50 gr putera
500 gr Petit Beurre keksa
200 gr mlevene plazme
3 banane
Za ukrašavanje:
200 gr šlag krema u prahu
2,5 dcl mleka
Pripreme:
U posudu staviti 8 dcl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Puding od čokolade umutiti sa 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne.
Skinuti sa vatre, dodati 200 gr čokolade i 50 gr putera da se istopi, 500 gr lomljenog Petit Beurre keksa, 200 gr mlevene plazme i 3 seckane banane. Sve dobro izmešati i masu staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, prethodno obložen streč folijom.
Ostaviti u frižider da prenoći.
Sutradan skinuti obruč i tortu prevrnuti na tacnu.
Umutiti šlag krem u prahu sa mlekom i ukrasiti tortu.