Potrebno je:
Za testo:
4 šoljice ( od 1 dcl) vode
2 šoljice ulja
10 kašika brašna
2 kašike gustina
1 kašičica praška za pecivo
4 jaja
Za fil:
1 litar mleka
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
3 pudinga od vanile
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka
Priprema:
U posudu staviti vodu i ulje da provri. Kad provri dodati brašno, gustin i prašak za pecivo, izmešati masu da se dobro sjedinii ostaviti da se hladi.
Kad testo bude mlako dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom.
Testo staviti u špric za tulumbe i istiskati kupice u pleh prethodno obložen papirom.
Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti krofne, peći 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni i peći još 10-15 minuta da dobiju zlatno braon boju. Ne vaditi odmah iz rerne ostaviti još 10 minuta u rerni sa otvorenim vratima.
Skuvati fil. Prokuvati 8 dcl mleka sa 10 kašika šećera i 2 vanile, dodati umućena 3 pudinga sa 2 dcl mleka i kuvati da se masa zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi.
Umutiti 200 gr šlag krema sa 2 dcl mleka, dodati u hladan puding i dobro umutiti fil.
Krofne preseći preko polovine špricem stavljati fil na prvu polovinu i preko staviti drugu polovinu krofne. Posuti krofne sa šećerom u prahu.