Kolač fantastičnog ukusa.
Potrebno je:
Za sloj 1:
200 gr karamel kreme ( dulce de leche)
200 gr čokolade
20 gr putera ili margarina
100 gr pečenih mlevenih lešnika
Za sloj 2:
250 gr karamel kreme
230 gr putera ili margarina
200 gr mlevenog keksa
Priprema:
Prvo napraviti Domaći karamel - dulce de leche.
Sloj 1: U posudu staviti 200 gr karamel kreme i 200 gr čokolade izlomljene na kockice i mešajući na tihoj vatri otopiti, skinuti sa vatre i dodati pečeni mleveni lešnik.
Toplu masu staviti u kalup veličine 25 x 20 cm
Sloj 2: U posudu staviti 250 gr karamel i 230 gr putera ili margarina, mešajući istopiti na tihoj vatri, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa.
Toplu masu izliti na prvi sloj poravnjati i ostaviti da se dobro ohladi. Seći na štanglice ili kockice.