петак, 6. фебруар 2015.

Kiflice - gusenice




Potrebno je:

2 dcl mleka
1 kašičica šećera
25 gr svežeg kvasca
2 dcl jogurta
1/2 dcl ulja
1 jaje
1 belance
1 kašičica šećera
700 gr brašna

Za premazivanje kiflica:

1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac i šećer da stoji 5-6 minuta.
U posudu staviti i izmešati 1 jaje, 1 belance, 2 dcl jogurta, 1/2 dcl ulja, 1 kašičicu soli i odstajalo mleko sa kvascem. Dodati brašno, zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje, staviti ga na radnu površinu posutu brašnom, dobro izraditi i podeliti na 20 kuglica.
Svaku kuglicu razvaljati u elipsast krug, 1/3 kruga izrezati ali ne dokraja. Sa strane gde nije izrezano početi uvijati u kiflicu.
Uvijene kiflice staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Umutiti 1 žumance, 1 kašiku ulja i 1 kašiku mleka, premazati kiflice, posuti semenkama susama i lana,  da stanu 20 minuta i peći na 180 stepeni 20-25 minuta.