уторак, 10. фебруар 2015.

Složenac od piletine i krompira





Potrebno je:

400 gr belog pilećeg mesa
150 gr majoneza
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
200 gr sira
so
mleveni biber
seckani peršun

Priprema:

Belo puileće meso iseći na šnicle, blago istući kuvarskim čekićem i pobiberiti ( ne stavljati so)
Sa obe strane šnicle premazati sa majonezom i ostaviti da stanu 30 minuta na hladnom mestu.
Krompir oguliti i iseći na tanke kolutiće a crni luk iseći na prstenove.
Na pouljen pleh složiti kolutiće krompira prethodno posoliti i pobiberiti.
Preko krompira staviti šnicle, preko šnicli isečene prstenove crna luka.
Preko staviti 200 gr rendana sira a po vrhu ostatak majoneza.
Peći na 180 stepeni 50-60 minuta, da dobije zlatno braon boju.


















Rogač kocke





Potrebno je:

Za koru:

3 jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
2 dcl ulja
2 dcl mleka
250 gr griza
100 gr brašna
150 gr rendanih jabuka
200 gr mlevenog rogača
1 kašičica cimeta
1 kesica praška za pecivo

Sirup za koru:

150 gr šećera
3 dcl vode
3-4 kašike ruma

Za premazivanje kore:

200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode

Priprema:

Umutiti 3 žumanceta sa 200 gr šećera i 1 vanilom, dodati ulje, mleko, griz, brašno, rogač, rendane jabuke, cimet i prašak za pecivo. Na kraju dodati umučena 3 belanca, dodavati kašiku po kašiku muteći.
Masu staviti u pleh veličine 20x35cm ( ako želimo da nam je tanja kora uzeti pleh veličine 25x35cm) prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 20 minuta.
U posudu staviti 150 gr šećera, 3 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati rum. Toplim sirupom preliti toplu pečenu koru. Ostaviti da se hladi.
Umutiti 200 gr šlag krema u prahu sa 3dcl gazirane vode i premazati hladnu koru. Posuti sa rendanom čokoladom.