Kad namamo hleba u kući. ovo su idealne lepinjice koje se brzo spremaju. Dobre su za doručak, mekane i ukusne
Potrebno je:
2 čaše ( čaša od 180 gr) jogurta
4 čaše brašna
1 kašičica soli
2 kesice praška za pecivo
Priprema:
U posudu staviti jogurt, dodati prašak za pecivo, ostaviti da stane 2-3 minuta. Kad se stavi prašak za pecivo jogurt će početi malo peniti sačekati da se stiša pa dodati brašno i so. Zamesiti testo toliko da se ne lepi za ruke. Po malo stavljati brašna na radnu površinu dok radimo testo, testo je mekano.
Podeliti na 6 delova.
Od svakog dela oblikovati kuglicu.
Svaku kuglicu razvaljati u krug 13-14 cm, stavljati na papir za pečenje koji smo stavili na neku tacnu.
Pomešati 1 kašiku jogurta sa 1 kašičicom ulja, premazati lepinje, išarati i posuti semenom čurekota.
Tada uključiti rernu na 250 stepeni, staviti u nju pleh koji smo izvrnuli. Kad se rerna zagreje i pleh u njoj, izvaditi pleh iz rerne povući papir sa lepinjama da sklizne sa tacne na vruć pleh.
Staviti pleh sa lepinjama u rernu smanjiti temperatutu na 200 stepeni i peći 10 minuta.
Lepinje se peku.