Ovo je super hladno predjelo, dekorativno i ukusno
Potrebno je:
600 gr bela pileća mesa
600 gr pileće džigerice
2 lista lovora
1 veza zelena crna luka
1 veza peršuna
1 veza mirodjije
so
mleveni biber
5 kašika ulja
3 sveža jaja
4 kuvana jaja
Priprema:
U posudu staviti belo pileće meso dodati vodu i 1 list lovora, posoliti i kuvati dok se ne skuva.
U drugu posudu staviti pileću džigericu, 1 list lovora, vodu, posoliti i kuvati dok se ne skuva.Ohladiti u vodi u kojoj se kuvalo.
Kad se ohladi izvaditi iz vode i dobro ocediti i sitno iseckati.
Na ulju propržiti 1 vezu mlada crna luka, kad omekša dodati seckani peršun, mirodjiju, so i mleveni biber. Dodati seckano meso i sve dobro izmešati.
Umutiti 3 jaja, dodati u smesu od mesa i izmešati.
Jednu polovinu mase staviti u kalup, poredjati uzduž kuvana jaja, preko drugu polovinu mase. Staviti u kalup veličine 28 x 9 cm, prethodno obložen papirom.
Rernu zagrejati na 170 stepeni staviti rolat i peći dok ne požuti oko 40 minuta.
Dobro ohladiti i seći na šnite. Super je hladan a i dobro se tada seče.