Volim peciva sa integralnim brašnom jer su kusna i zdravija od bela brašna.
Potrebno je:
2 jaja
300 gr sira ( feta ili masni sir u kriškama)
8 kašika ulja
8 kašika mleka
1 kašičica soli
250 gr integralna pšenična brašna
250 gr bela pšenična brašna
2 kesice praška za pecivo
Priprema:
U posudu staviti isitnjen sir, mleko i prašak za pecivo. Ostaviti da stane 3 minuta pa dodati jaja, ulje, so i brašno. Zamesiti testo i dobro izraditi.
Testo da je mekše toliko da se ne lepi za ruke.
Podeliti testo na 3 dela. Svaki deo razvaljati u krug prečnika 23 cm.
Sva tri kruga testa iseći na 8 trouglova, i svaki trougao testa uviti u kiflicu. Staviti kiflice u pleh prethodno obložen papirom.
Kiflice premazati jogurtom, posuti semenkama susama ili lana, da stanu pola sata i peći.
Peći kiflice na 200 stepeni 25-30 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju.