четвртак, 23. јул 2015.

Pečena piletina u marinadi sa pivom







Potrebno je:

2 pileća bataka i 2 karabataka
500 gr krompira
1 kašika ulja

Za marinadu:

1 kašičica senfa
1 kašičica crvene mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
so, mleveni biber
1/2 kašičice karija
prstohvat tucane crvene paprike
2 dcl piva

Priprema:

Batake i karabatake natrljati sa soli i mlevenim biberom. U posudu staviti senf, mlevenu crvenu papriku, beli luk, kari i pivo. U ovu marinadu staviti meso i ostaviti da stane 3 sata najbolje preko noći.
Sutradan meso izvaditi iz marinade staviti u podmazan uljem kalup za pečenje.
Krompir oguliti iseći posuti sa soli, mlevenim biberom, prstohvat tucane paprike, 1 kašikom ulja, izmešati i podedjati u kalup pored piletine. Preliti sve sa marinadom i peći na 200 stepeni 45 - 50 minuta da dobije zlatno braon boju.