субота, 2. јануар 2016.

Zapečena piletina sa knedlama





Potrebno je:

2 pileća bataka i 2 karabataka
2 kašike ulja
1 glavica crna luka
so, mleveni biber
400 gr pelata iz konzerve

Za knedle:

500 gr kuvanog krompira
1 jaje
1 kašika putera
 1/2 kašičice soli
200 gr brašna
100 gr rendanog  sira

Priprema:

Napraviti knedle. Krompir skuvati u ljusci, oguliti i izgnječiti jedan po jedan, dodati puter, jej, so  i brašno. Zamesiti testo i praviti kuglice veličine oraha.
Na 2 kašike ulja pržiti  sa obe strane 2 bataka i 2 karabataka, posoliti, pobiberiti,  dodati sitno seckan crni luk i na tihoj vatri uz povremeno mešanje pržiti 10-15 minuta. Dodati pelat iz konzerve i sve izmešati.
Staviti piletinu  u pouljenu posudu za pečenje.
U veću posudu staviti vodu da vri spustiti knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom, uvaljati u rendani sir i poredjati ih na piletinu.
Peći na 200 stepeni 30 minuta da se zapeče i požuti.