Potrebno je:
300 gr šećera
2,5 dcl vode
250 gr margarina
50 gr čokolade
200 gr pečena mlevena kikirikija
200 gr izlomljena keksa na parčiće
400 gr mlevenog keksa
2 kašike meda
150 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti 300 gr šećera i 2.5 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati 250 gr margarina i 50 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni kikiriki, izlomljen keks na parčiće i mleveni keks. Sve dobro izmešati.
Toplu masu staviti u pleh veličine 27x 27 cm, prethodno obložen folijom ili papirom za pečenje. Kolač dok je još topao premazati sa 2 kašike meda.
Kad se ohladi staviti glazuru od čokolade.
Istopiti 150 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Dok se čokolada još nije stegla posuti seckanim kikirikijem.