Potrebno je:
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih lešnika
Za prvi fil:
7,5 dcl mleka
12 žumanaca
10 kašika šećera
100 gustina
2 kesice vanile
100 gr bele čokolade
100 gr maslaca ili margarina
200 ml slatke pavlake
Za drugi fil:
300 ml slatke pavlake
50 gr kisele pavlake ili nekog krem sira
100 gr pečeni ogiljenih lešnika
100 gr šećera
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Ispeći 3 kore. Za jednu koru umutiti 4 belanaca, dodati 4 kašike šećera. Dobro umutiti i dodati 4 kašike mlevenih lešnika pomešano sa 1 kašikom brašna. Lagano izmešati varjačom i staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći koru na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta. Tako ispeći još 2 kore.
U suvu posudu staviti 100 gr šećera. Karamelisati šećer da bude svetlo braon boje (paziti da ne izgori). U karamel umešati 100 gr pečeni ogiljenih lešnika. Dok je još toplo staviti na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi i stegne izložiti malo sa tupom stranom noža i samleti. Ostaviti po strani i kuvati fil.
U posudu staviti 5 dcl mleka da se kuva. Umutiti 12 žumanca, 10 kašika šećera, 2 vanile, 100 gr gustina, 2,5 dc mleka dodati u 5 dcl mleka što se kuva izmešati i kuvati dok se zgusne. Kad se zgusne dodati 100 gr bele čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi. U hladan fil dodati 100 gr umućena maslaca i 200 ml umućene slatke pavlake.
Za drugi fil umutiti 300 ml slatke pavlake dodati 50 gr kisele pavlake ili nekog krem sira. Filovati tortu.
Kora, sloj prvog fila, sloj drugog fila, posuti sa karamelisanim mlevenim lešnicima, druga kora, prvi fil, drugi fil, posuti sa lešnicima, 3 kora, prvi fil, drugi fil.
Umutiti 200 ml slatke pavlake ukrasiti tortu i ukrasiti sa preostalim karamelisanih mlevenim lešnicima.