Potrebno je:
200 gr suvih urmi ( oko 26 komada)
Za beli deo:
50 gr margarina
50 gr šećera u prahu
50 gr kokosa
1 kašika šarenih mrvica
Za tamni deo:
100 gr šećera
1 dcl vode
125 gr margarina
100 gr čokolade
300 gr mlevenog keksa
2 kašike ruma
Za posipanje:
50 gr kokosa
Priprema:
Krupnije urme raseći na jednu stranu i izvaditi košpice.
Napraviti beli deo za punjenje urmi. Umutiti puter ili margarin sa šećerom u prahu, dodati kokos i 1 kašiku šarenih mrvica. Ovom smesom puniti urme koje su rasečene na jednu stranu a na drugu nisu. Ostaviti u zamrzivač 1 sat da se dobro stegnu.
Za to vreme napraviti masu za oblaganje urmi. U posudu staviti šećer i vodu da vri dok se šećer ne istopi, dodati puter ili margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 300 gr mlevenog keksa i 2 kašike ruma. Izmešati i ostaviti da se ohladi.
Od ove mase uzimati malo razvaljati na dlanu staviti punjenu urmu i oblikovati kuglicu malo izduženu kao urma. Uvaljati kuglicu u kokos. Tako napraviti i ostale punjene urme.
Dobro ohladiti i seći u koso.