четвртак, 25. мај 2017.

Jang kocke






Potrebno je:

Za kore:

80 gr masti
100 gr šećera
2 jaja
5 kašika mleka
1/2 kesice praška za pecivo
3 kašike kakaoa
300 gr brašna

Za fil:

1, 2 litra mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
250 gr putera ili margarina

Za čokoladnu glazuru:

150 gr čokolade
6 kašika ulja

Potrebno je još:

500 gr keksa Petit Beurre


Priprema:

Umutiti mast sa šećerom dodati jaja, mutiti pa dodati mleko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i podeliti na 3 dela.
Uzeti 3 lista papira za pečenje da je veći od 23 x 33 cm. Presaviti papir na dimenzije 23x33 cm, staviti n a papir 1 deo testa i valjati oklagijom.  Testo će se valjati samo do savijenog papira tako da imamo prave ivice korice. Tako uraditi i sa ostala 2 dela testa,
Koricu sa papirom staviti na prevrnut pleh i peći na 180 stepeni 6-8 minuta.
Fil: U posudu staviti 1 litar mleka sa 10 kašika šećera da se kuva. Umutiti 3 pudinga sa vanilom sa 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ohladiti.
Umutiti 1 puter ili margarin i dodati hladan puding. Dobro umutiti.
Filovati:  1  korica 1/4 fila. red keksa,  2/4 fila, 2 korica, 3/4 fila,  red keksa, 4/4 fila,  3 korica.
Složeni kolać malo opteretiti i ostaviti da se stegne preko noći.
Sutradan istopiti 150 gr čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kocke. Ostaviti da se čokolada stegne i seći.
Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost.