Brze kocke, dekorativne i sočne.
Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) šećera
1 kesica vanilin šećera
1 čaša ulja
1,5 čaša mleka
3 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaoa
Za fil:
1 litar mleka
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
1 kašika maslaca
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl mleka
Priprema:
Umutiti 3 jaja sa šećerom i vanilin šećerom , dodati ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umućenu masu staviti u pleh veličine 20 x 35, prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 25 minuta.
Koru ne vaditi iz pleha, dobro ohladiti.
Kad se ohladi, uzeti spravicu za dubljenje voća i povrća, vaditi delove kore. Spravicu staviti u koru, zarotirati levo- desno i izvaditi čep od kore.
Napraviti fil. U posudu staviti da se kuva 8 dcl mleka i 6 kašika šećera. Umutiti 2 pudinga od vanile i 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati 1 kašiku maslaca da se istopi.
Topao puding sipati u rupice kore. Preostali puding izliti na koru, poravnjati i posuti sa izmrvljenim delovima kore što smo vadili iz rupica.
Ostaviti da se dobro ohladi pa premazati šlagom.
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl mleka premazati kolač, a po šlagu staviti izmrvljene delove kore od rupica.