Potrebno je:
Za kore:
3 belanca
220 gr šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika gustina
Za fil:
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka
200 gr kisele pavlake
700 gr višanja
3 kašike šećera
400 nutele
Za ukrašavanje:
100 gr šlag krema u prahu
1 dcl soka od višanja
1/2 dcl vode
Priprema:
Umutiti 3 belanca dodati šećer, kašiku sirćeta i kašiku gustina.
Masu staviti u kalup veličine 37x27 cm prethodno obložen papirom.
Sušiti koru na 100 stepeni 60 minuta.
U posudu staviti 700 gr višanja ( koristim zamrznute), 3 kašike šećera, kuvati na tihoj vatri dok se šećer ne istopi i staviti u cediljku da se ocede od soka.
Umutiti 200 gr šlag krema sa 2 dcl mleka, dodati 200 gr kisele pavlake i ocedjene višnje. Dobro izmešati.
Pečenu koru podeliti na 2 dela tako da dobijemo 2 korice veličine 18,5 x 27 cm, i dok je topla premazati sa 400 gr nutele.
Filovati korice. Kora premazana nutelom, 1/2 fila, kora, 2/2 fila.
Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1 dcl soka od ocedjenih višanja i 1/2 dcl vode. Premazati tortu. Okolo ukrasiti sa umućenim šlagom.