Potrebno je:
Za kore:
150 gr masti ili margarina
100 gr šećera
1 jaje
1 dcl gustog jogurta
500 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za čokoladni fil:
2 zamrznute narandže ( prethodno oguljene)
200 gr šećera
1 dcl soka od narandže
100 gr bele čokolade
125 gr margarina
oko 350 gr mlevenog keksa ( zavisi kolike su narandže)
Za čokoladni fil:
5 dcl mleka
100 gr šećera
1 puding od čokolade
1 kašika kakaoa
100 gr crne čokolade
125 gr margarina
200 gr mlevenog keksa sa kakaom
Za preliv:
150 gr čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Umutiti mast sa šećerom, dodati 1 jaje, jogurt, brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testi i ostaviti da stane 1 sat.
Testo podeliti na 5 delova. Svaki deo tanko razvaljati na papiru za pečenje veličine 20x30 cm.
Peći korice na 180 stepeni 4-5 minuta da blago porumene.
Fil od narandže: Zamrznute narandže najsitnije izrendati staviti u posudu dodati 200 gr šećera i 1 dcl soka od narandže. Kuvati 3-4 minuta odkad provri, dodati 125 gr margarina i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Čokoladni fil: U 4 dcl mleka staviti 100 gr šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, pa dodati pomešano 1 puding od čokolade, 1 kašika kakaoa i 1 dcl mleka. Kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr crne čokolade i 125 gr margarina da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog keksa sa kakaom.
Filovati korice toplim filom, naizmenično prvo čokoladnim filom pa filom od narandže.
Zadnju koru ne premazivati blago opteretiti i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 150 gr čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.