петак, 26. септембар 2014.

Svinjske šnicle sa šampinjonima iz rerne




Potrebno je:

500 gr svinjskih šnicli ( može pileće ili teleće šnicle)
1 kašičica  senfa
400 gr šampinjona
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 šoljica ( šoljica od 1 dcl) pirinča
so, mleveni biber
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašičica origana
1 kašika seckana peršuna
2 prstohvata tucane crvene paprike
1 veći paradajz
3-4 kašike kisele pavlake
100 gr rendana kačkavalja

Priprema:

Svinjske šnicle istanjiti čekićem za meso, posoliti, pobiberiti i premazati senfom, poredjati na pouljen pleh i  ostaviti na hladno mesto.
Dok šnicle stanu,  pirinač oprati i skuvati, ocediti od vode.
Na 2 kašike ulja , dodati seckani crni i beli luk, seckane šampinjone, pržiti dok ne ispari tečnost . Dodati origano, so, seckani peršun, kurkumu, 2 prstohvata tucane paprike i kuvani pirinač. Sve dobro izmešati.
Masu staviti na šnicle u plehu. Jedan veći paradajz oguliti iseći na kriške i staviti preko šampinjona.
Preko paradajza staviti kiselu pavlaku i po vrhu staviti rendani kačkavalj.
Peći na 200 stepeni 40 minuta da dobije zlatno braon boju.