недеља, 29. новембар 2015.

Salata s piletinom kikirikijem i susamom





Potrebno je:

200 gr kuvane piletine
200 gr slanog kikirikija
100 gr pečenog susama
200 gr majoneza
200 gr kisele pavlake

Priprema:

Kuvanu piletinu iseckati na kockice
Blago slani pečeni  kikiriki staviti u najlon kesu zavezati i istući tučkom za meso.
Susam staviti u suvu  posudu i na vatri uz stalno mešanje ispeći da dobije svetlo žutu boju.
Izmešati majonez i kiselu pavlaku.
U posudu staviti seckanu piletinu, kikiriki i susam, dodati majonez i kiselu pavlaku i po ukusu ako treba soli.
Dobro izmešati ohladiti i servirati.











Testenina sa pančetom i šampinjonima





Potrebno je:

300 gr testenine
200 gr pančete- slanine
1 kašika maslinova ulja
1 glavica crnog luka
300 gr šampinjona
2 dcl pavlake za kuvanje
100 gr sira kačkavalja

Priprema:

Testeninu skuvati i ocediti.
Na ulju propržiti seckanu na kocke pančetu  da porumeni, dodati sitno seckan crni luk, šampinjone seckane na listiće, so, mleveni biber  i pržiti dok voda ne ispari.
Dodati pavlaku za kuvanje, 1 dcl vode u kojoj se kuvala testenina  i još malo kuvati pa dodati kuvanu testeninu i rendani sir. Sve dobro izmešati, posuti peršunom i služiti toplo.