Kad želimo nešto brzo za ručak a toplo u hladnim zimskim danima.
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
500 gr zamrznute boranije
1 veća ili 2 manje šargarepe
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
2 dcl soka od paradajza
1 kašika mlevene crvene paprike
2 srednja krompira
so
mleveni biber
ulje
1 kašičica majčine dušice
1/2 litra vode
1 kašika seckana peršuna
Priprema:
Na 2-3 kašike ulja pržiti 5 minuta mleveno meso, dodati sitno seckan crni i beli luk, seckanu šargarepu na kolutove, pržiti još 5 minuta, pa dodati krompir seckan na kocke, zamrznutu boraniju, so, mleveni biber, majčinu dušicu, mlevenu papriku, izmešati dodati sok od paradajza i naliti sa vodom.
Kuvati od kad počne para da izlazi 20-30 minuta ( zavisi od ekspres lonca).
Kad se skuva posuti sa seckanim peršunom.