недеља, 10. јануар 2016.

Rolnice sa mesom i kiselim kupusom




Nešto kao sarma ali drugačije, jako ukusno.


Potrebno je:

10 listova kiselog kupusa
10 šnicli svinjskih ili junećih
1 glavica crnog  luka
1 šargarepa
2- 3 čena belog luka
3 kašike ulja
100 gr pirinča
100 gr mesnate slanine
so, mleveni biber
1 kašika seckanog peršuna
2 kašike paradajz pirea
voda

Priprema:

Napraviti punjenje.Na 3 kašike ulja pržiti sitno seckanu glavicu crnog luka, dodati 1 rendanu šargarepu i seckan beli luk, još malo pržiti i dodati opran od vode ocedjen pirinač, posoliti pobiberiti i uz dodavanje po malo vode kuvati da se pirinač do pola skuva, skinuti sa vatre,  dodati kockice slanine prethodno malo pržene i seckani peršun.
Listove kupusa oprati u vodi i dobro ocediti ( ako je kupus dosta kiseo).
Meso isečeno na 12 šnicli, izlupati ih tučkom za meso, posoliti, pobiberiti.
Na lisku kupusa staviti 1 šniclu, preko 1 kašiku punjenja, sa strane malo uviti i urolati. Redjati u posudu za pečenje.
U vodu ( oko 3-4 dcl) staviti 2 kašike paradajz pirea preliti rolnice da skoro ogreznu u vodi ali ne previše, poklopiti posudu ( može i folija) i peći na 200 stepeni 1,5 sat.