300 gr čokolade
300 gr nutele
200 gr pečenog kikirikija
Priprema:
U posudu staviti nutelu, kockice čokolade i istopiti na vodenoj pari.
Potrebno je da u šerpicu sipate malo vode, stavite na umerenu vatru i preko šerpice stavite posudu sa komadićima čokolade i nutele. Veoma je važno da posuda sa čokoladom ne dodiruje vodu, ali i da voda ne vri već struji na umerenoj temperaturi. Takođe, u toku ovog postupka je neophodno stalno mešanje čokolade kako bi se ravnomerno otopila.
Kada se
otopi dodati 200 gr pečenog kikirikija. Izmešati i masu staviti u kalup
za toblerone prethodno obložen providnom folijom. Poravnati i ostaviti
da se dobro ohladi i seći.Potrebno je da u šerpicu sipate malo vode, stavite na umerenu vatru i preko šerpice stavite posudu sa komadićima čokolade i nutele. Veoma je važno da posuda sa čokoladom ne dodiruje vodu, ali i da voda ne vri već struji na umerenoj temperaturi. Takođe, u toku ovog postupka je neophodno stalno mešanje čokolade kako bi se ravnomerno otopila.