Potrebno je:
Za koru:
2 jaja
10 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
7 kašika ulja
10 kašika mleka
10 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
3-4 narandže
200 gr šećera
1 dcl vode
2 pudinga od vanile
300 gr keksa
Za glazuru:
150 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 10 kašika šećera i vanilom da bude penasto. Dodati ulje i mutiti par minuta. Dodati mleko brašno i prašak za pecivo. Dobro umutiti i staviti u kalup veličine 20x30 cm, prethodno pouljen i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Napraviti fil: Oguliti narandže iseckati i izblendirati sa 1 dcl vode. Kada izblendiramo narandže, ukupna masa da bude 1 litar. ( zavisi od veličine narandže da li nam treba 3 ili 4).
Od ove količine odvojiti 2 dcl u koju će mo izmešati 2 pudinga od vanile. U ostatak izblendirati narandži (8 dcl), dodati 200 gr šećera, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati puding i sve skupa kuvati dok se ne zgusne. Kad se zgusne skinuti sa vatre malo prohladiti, dodati 300 gr lomljenog keksa. Izmešati i staviti fil na hladnu koru. Ostaviti da se fil ohladi pa staviti glazuru od čokolade.Istopiti na tihoj vatri 150 gr čokolade sa 3 kašike ulja i preliti kolač. Ostaviti da se stegne