Šnicle i ako su pečene ostaju sočne.
Potrebno je:
500 gr belog pilećeg mesa
1/2 dck ulja
2 čena belog luka
1 kašičica meda
1 kašika jabukovog sirćeta
so, mleveni biber
50 gr prezle
50 gr parmezana
2 kašike susama
Priprema:
Belo pileće meso iseći na šnicle i blago istući čekićem i utrljati so i mleveni biber.
Zagrejati ulje staviti 2 čena belog luka grejati 1 - 2 minuta da ulje primi miris belog luka, dodati 1 kašičicu meda da se istopi, skinuti sa vatre izvaditi beli luk a dodati 1 kašiku jabukovog sirćeta.
Pomešati prezlu, parmezan i susam.
Šnisle prvo uvaljati u smesu sa uljem pa u prezlu i parmezan, staviti u pleh obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.