четвртак, 23. април 2015.

Snikers štanglice




Potrebno je:

300 gr šećera
2 dcl vode
250 gr  margarina
200 gr mlevenog kikirikija
400 gr mlevenog keksa sa kakaom ( koristim Keks Zlatni pek sa kakaom)
200 gr lomljenog keksa

Za glazuru:

100 gr čokolade
4 kašike ulja

Priprema:

U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati puter da se istopi.
Skinuti sa vatre i dodati 200 gr mlevenog kikirikija, 400 gr mlevenog keksa sa kakaom i 200 gr lomljenog keksa.
Toplu masu staviti u kalup dimenzije 27x27 cm i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 100 gr čokolade, 4 kašike ulja i preliti kolač. Dok se čokolada nije stegla posuti sa krupno mlevenim kikirikijem.












Kikiriki štanglice





Potrebno je:

1 list veće oblande
200 gr šećera
8 kašika vode
125 gr  margarina
100 gr čokolade
200 gr pečenog mlevenog kikirikija
100  gr krupno seckanog kikirikija
150 gr žele bonbona
200 gr mlevenog keksa

Priprema:

 List oblande prepoloviti na 2 dela.
U posudu staviti 200 gr šećera i 8 kašika vode, kuvati dok se šećer ne istopi dodati puter i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, mleveni kikiriki i seckani kikiriki.
Masa da se malo prohladi i dodati 150 gr  žele bonbona na kocke raznih boja, izmešati i masu staviti izmedju 2 oblande. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi. Posuti šećerom u prahu i seći na štanglice.