Potrebno je:
500 gr belog pilećeg mesa
150 gr kačkavalja
1 jaje
1 kašika brašna
1 kašika seckanog peršuna
so
mleveni biber
1/2 kašičice karija
Priprema:
Meso iseckati na sitne kockice, dodati 150 gr rendana sira, 1 jaje, 1 kašiku brašna, so, kari mleveni biber, seckani peršun. Masu dobro izmešati rakama i ostaviti da stoji 1 sat u frižideru.
Kad odstoji vlažnim rukama napraviti šnicle pržiti na zagrejanom ulju sa jedne i druge strane.
Kad se isprže stavljati ih na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Služiti ih uz Tartar sos:
Pomešati 4 kašike kisele pavlake, 4 kašike majoneza, 3 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića i 1 kašičicu suve mirodjije, 1 čen pasirana bela luka i 1 kašika soka od limuna.