Jako ukusna baklava, zbog veličine dobra je za služenje sa ostalim sitnim kolačima.
Potrebno je:
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina
Za sirup:
800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
Priprema:
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati.
Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada.
Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh.
Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade.
Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje.
Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna.
Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.