Potrebno je:
Za koru:
7 belanaca
300gr šećera
1 kašika soka od limuna
Za fil:
7 žumanaca
14 kašika šećera
2 kesice pudinga od vanile
7dcl mleka
250gr putera ili margarina
200 gr čokolade
200gr pečenog mlevenog lešnika
Za ukrašavanje:
200gr šlaga u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
Umutiti 7 belanaca sa 300 gr šećera i 1 kašikom soka od limuna.
Masu staviti u pleh veličine 20x35 cm, prethodno obložen papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti pleh sa belancima, smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti 2 sata. Isključiti rernu i koru ostaviti u isključeno rerni da se ohladi.
U posudu staviti 5 dcl mleka da se greje. Umutiti 7 žumanca sa 14 kašika šećera, dodati 2 pudinga od vanile, 2 dcl mleka. Masu dodati u zagrejano mleko i kuvati dok se ne ohladi. U hladan fil dodati umućen puter od 250 gr. Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 200 gr pečenih mlevenih lešnika, u drugi deo dodati 200 gr istopljene čokolade.
Filovati tortu. Kora, fil sa lešnicima, fil sa čokoladom.
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gaziranom vodom pa ukrasiti tortu.
Нема коментара :
Постави коментар