понедељак, 17. октобар 2022.

SVILENA TORTA




Potrebno je:

Za koru:


7 belanaca

300gr šećera

1 kašika soka od limuna


Za fil:


7 žumanaca

14 kašika šećera

2 kesice pudinga od vanile

7dcl mleka

250gr putera ili margarina

200 gr čokolade

200gr pečenog mlevenog lešnika


Za ukrašavanje:


200gr šlaga u prahu

3 dcl gazirane vode


Priprema:

Umutiti 7 belanaca sa 300 gr šećera i 1 kašikom soka od limuna.

Masu staviti u pleh veličine 20x35 cm, prethodno obložen papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti pleh sa belancima, smanjiti temperaturu na 100 stepeni i sušiti 2 sata. Isključiti rernu i koru ostaviti u isključeno rerni da se ohladi.

U posudu staviti 5 dcl mleka da se greje. Umutiti 7 žumanca sa 14 kašika šećera, dodati 2 pudinga od vanile, 2 dcl mleka. Masu dodati u zagrejano mleko i kuvati dok se ne ohladi. U hladan fil dodati umućen puter od 250 gr. Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 200 gr pečenih mlevenih lešnika, u drugi deo dodati 200 gr istopljene čokolade.

Filovati tortu. Kora, fil sa lešnicima, fil sa čokoladom.

Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gaziranom vodom pa ukrasiti tortu.
































































Нема коментара :

Постави коментар