Potrebno je:
Za koricu:
6 belanaca
300 gr šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike gustina
Za fil:
180 gr šlaga u prahu
200 ml mleka
300 gr kisele pavlake
300 gr kupina
Priprema:
Umutiti 6 belanaca, dodati 300 gr šećera, dodavati kašiku po kašiku šećera muteći.
Dodati 1 kašiku sirćeta i mititi još par minuta. Na kraju dodati 2 kašike gustina i umutiti.
Masu staviti u kalup veličine 32x38 cm, prethodno obložen papirom.
Rernu ugrejati na 130 stepeni staviti kalup sa belancima i sušiti 45 minuta.
Umutiti šlag sa 200 ml mleka, dodati 300 gr kisele pavlake i sve skupa umutiti.
Pečenu koru prevrnuti na radnu površinu na papir za pečenje.
Skinuti papir na koji se kora srušila, premazati filom ( malu količini fila ostaviti za ukrašavanje rolata), poredjati kupine malo odvajati jednu od druge.
Pomoću papira koji je ispod korice kraćom stranom uviti u rolat. Prebaciti na tacnu i ukrasiti filom i kupinama.
Нема коментара :
Постави коментар