Od ove količine IZADJE 4 tegle od 750 ml.
Potrebno je:
3 kg tikvica
100 gr svežeg peršuna
100 gr belog luka
Za marinadu:
750 ml vode
300 gr šećera
75 gr soli
12 kašika sirćeta 9%
3 dcl ulja
1 kašičica bibera u zrnu
Priprema:
Tikvice oprati i iseći na kolutiće. Tikvice koristim domaće i ne gulim ih. Dodati 100 gr seckanog peršuna i 100 gr oguljenog belog luka. Beli luk potisnuti na spravicu za beli luk. Sve dobro izmešati.
U posudu staviti 750 ml vode, 3 dcl ula, 300 gr šećera, 75 gr soli, 12 kašika sirćeta i 1 kašičicu crnog bibera u zrnu.
Kuvati smesu da provri vrućim preliti tikvice. Izmešati i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan tikvice staviti u tegle. Kad tegle napunimo sa tikvicama preliti ih sa tečnosti u kojoj su stajale.
Zatvoriti tegle staviti u posudu, naliti vodom 2 cm ispod ruba tegle. Kuvati od kad provri 20 minuta. Isključiti šporet i ostaviti tegle da se ohlade u vodi.
Нема коментара :
Постави коментар