Potrebno je:
600 gr turskog keksa
Za prvi fil:
1,5 litar mleka
250 gr šećera
5 pudinga sa ukusom karamela
250 gr putera ili margarina
Za drugi fil:
250 gr šlag krema u prahu
4 dcl mleka
Za ukrašavanje:
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
U posudu staviti da se kuva 1 litar mleka i 250 gr šećera. Umutiti 5 pudinga sa ukusom karamela i 5 dcl mleka. Dodati u kuvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati 250 gr umućeno putera ili margarina.
Drugi fil:
Umutiti 250 gr šlaga sa 4 dcl hladnog mleka. Filovati.
Oba fila podeliti na 4 dela. Torta ima 4 reda keksa i 4 sloja fila.
Na tacnu staviti red keksa 5 x 5 komada (keks ne potapati ni u kakvu tečnost). Preko keksa staviti sloj prvog fila pa sloj drugog fila. Tako filovati dok ima keksa i fila. Zadnji red je red keksa.
Kad se torta filuje ostaviti da se dobro rashladi pa ukrasiti sa umućenim 200 gr šlaga sa 3 dcl gazirane vode.
Нема коментара :
Постави коментар