понедељак, 17. октобар 2022.

ŠEHEREZADA TORTA

 




Potrebno je:

600 gr turskog keksa


Za prvi fil:

1,5 litar mleka

250 gr šećera

5 pudinga sa ukusom karamela

250 gr putera ili margarina


Za drugi fil:

250 gr šlag krema u prahu

4 dcl mleka


Za ukrašavanje:

200 gr šlag krema u prahu

3 dcl gazirane vode


Priprema:

U posudu staviti da se kuva 1 litar mleka i 250 gr šećera. Umutiti 5 pudinga sa ukusom karamela i 5 dcl mleka. Dodati u kuvano mleko. Kuvati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati 250 gr umućeno putera ili margarina.

Drugi fil:

Umutiti 250 gr šlaga sa 4 dcl hladnog mleka. Filovati.

Oba fila podeliti na 4 dela. Torta ima 4 reda keksa i 4 sloja fila.

Na tacnu staviti red keksa 5 x 5 komada (keks ne potapati ni u kakvu tečnost). Preko keksa staviti sloj prvog fila pa sloj drugog fila. Tako filovati dok ima keksa i fila. Zadnji red je red keksa.

Kad se torta filuje ostaviti da se dobro rashladi pa ukrasiti sa umućenim 200 gr šlaga sa 3 dcl gazirane vode.













Нема коментара :

Постави коментар