Potrebno je:
1 pakovanje gotovih medenih korica (u pakovanju 4 korice)
30 komada čajnih kolutića
Za fil:
1 litar mleka
100 gr šećera
3 pudinga od vanile
250 gr putera ili margarina
250 gr šećera u prahu
250 gr čokolade
250 gr mlevenih oraha
Za premaz štanglica:
1 dcl mleka
1 kašika šećera
25 gr putera ili margarina
100 gr čokolade
150 gr mlevenog keksa
Priprema:
U posudu staviti da se kuva 8 dcl mleka i 100 gr šećera. Izmešati 3 pudinga od vanile sa 2 dcl hladnog mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Umutiti 250 gr putera ili margarina sa 250 gr šećera u prahu, dodati hladan kuvan puding i sve dobro umutiti.
Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 250 gr mlevenih oraha a u drugi deo 250 gr istopljene čokolade.
FIL od mlevenih oraha podeliti na 2 dela. Filovati kolač.
Na tacnu staviti 1 medenu koricu preko staviti 1/2 fila od oraha, preko staviti 2 medenu koricu. Preko 2 medene korice staviti 1/2 čokoladnog fila, preko poredjati čajne kolutiće (ne potapati ih ni u kakvu tečnost), preko kolutići premazati 2 deo čokoladnog fila. Preko staviti 3 medenu koricu pa 2/2 fila od oraha, pa na vrhu 4 medena korica.
U posudu staviti da provri 1 dcl mleka, 1 kašika šećera, dodati da se istopi 100 gr čokolade i 25 gr putera ili margarina. Skinuti sa vatre i dodati 150 gr mlevenog keksa. Toplim premazati kolač i posuti mlevenim orasima. Ostaviti preko noći u frižideru da omekšaju korice i čajni kolutići pa seći štanglice
Нема коментара :
Постави коментар