Potrebno je:
Za kore:
250 ml toplog čaja od kamilice
3 kašike šećera
1 kašika suvog kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
2 prstohvat soli
malo rendane korice limuna
1 kesica vanile
550 gr brašna
Za fil:
300 gr mlevenog maka
5 kašika šećera
3 kašike domaće džema od šljiva
malo vruće vode
Za premazivanje pite:
džem od kajsije
mleveni orasi
Priprema:
Skuvati čaj od kamilice i kad bude mlak dodati 3 kašike šećera i 1 kašiku suvog kvasca. Ostaviti da stane 5 minuta pa dodati 1 vanilu, malo rendane korice limuna, 2 prstohvat soli, 150 ml ulja i brašno u koje smo stavili 1/2 kesice praška za pecivo.
Zamesiti testo i ostaviti da stane 30 minuta. Za to vreme napraviti fil.
U posudu staviti 300 gr mlevenog maka, 5 kašika šećera, 3 kašike džema od šljiva. Dodavati po malo vruće vode mešajući. Ne preterate sa vodom toliko da masa ne bude retka već da se lepo maže.
Odstajalo testo podeliti na 3 dela.
Kalup za pečenje veličine 20x30 cm podmazati uljem i posuti brašnom. Jedan deo testa razvaljati veličine kalupa staviti u kalup preko 1/2 fila, pa drugo razvaljano testo, 2/2 fila i preko 3 razvaljano testo.
Ostaviti pitu da stane 30 minuta i peći na 180 stepeni 30 minuta. Pečenu pitu izvrnuti na tacnu još toplu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Нема коментара :
Постави коментар