Potrebno je:
500 gr kora za baklavu
Za fil:
150 gr mlevenih oraha
150 gr mlevene plazme
5 kašika griza
200 gr rendane Euro Blok čokolade
1,5 dcl gaziranevode
Za premazivanje:
250 gr putera ili margarina
1,5 dcl gazirane vode
Za sirup:
700 gr šećera
5 dcl vode
1/2 limuna
Priprema:
Napraviti sirup. U posudu staviti 700 gr šećera sa 5 dcl vode. Kuvati od kad provri na srednjoj temperaturu 4-5minuta.pred kraj staviti sok od 1/2 limuna. Ostaviti sirup da se ohladi.
U posudu staviti mlevene orahe, mlevenu plazmu, griz, rendanu Euro Blok čokoladu. Izmešati staviti 1,5 dcl gazirane vode (nekad više toliko da je samo vlažno da se poveže). Podeliti na 9 delova.
Zagrejati 150 gr putera i 1,5 dcl gazirane vode.
Uzeti 1 koru premazati mešavinom istopljenog putera i gazirane vode, staviti preko drugu koru premazati mešavinom putera i gazirane vode. Na kraj kore staviti fil,( 1 deo od 9 delova) i urolati. Staviti na podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama i filom. Iseći rolnice da budu dužine 5,5 cm.
Zagrejati dobro 100 gr putera ili margarina i preliti isečene rolnice.
Peći na 170 stepeni oko 40 minuta da dobiju zlatno braon boju i preliti toplu baklavu sa hladnim sirupom. Ostaviti da upije sirup.
Нема коментара :
Постави коментар