Potrebno je:
600 gr petit keksa
Za fil:
1,2 litra mleka
250 gr šećera
2 vanile
3 pudinga od vanile
250 gr margarina
200 gr mlevene plazme
200 gr čokolade
200 gr maline
500 ml slatke pavlake
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka
1/2 dcl soka od maline
2 dcl mleka za potapanje keksa
Priprema:
Staviti da se kuva 1 litar mleka, 250 gr šećera i 2 vanile. Izmešati 3 pudinga od vanile sa 2 dcl mleka dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti i dodati 250 gr margarina, mešati da se margarin otopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 gr krem šlaga u prahu sa 2 dcl hladnog mleka i 1/2 dcl soka od maline. Hladan fil od pudinga podeliti na 3 dela i dodati u prvi deo 150 gr mlevene plazme, u drugi deo 200 gr istopljene čokolade i u 3 deo 200 gr malina. U svaki ovaj deo dodati po 2 pune kašike već umućenog šlaga od 200 gr (preostali deo koji ostane koristimo za ukrašavanje kolača).
Umutiti 500 ml slatke pavlake. Filovati kolač.
Na tacnu staviti red keksa potapa u mleko 4 keksa širine i 5 keksa dužine. Preko staviti fil sa mlevenom plazmom, sloj umućen slatke pavlake, red keksa potapa u mleko, fil od čokolade, sloj umućen slatke pavlake, red keksa potapa u mleko, fil od maline, sloj slatke pavlake. Kolač ukrasiti sa preostalim umućenim šlagom od 200 gr
Нема коментара :
Постави коментар