субота, 21. децембар 2024.

PUSLICA TORTA SA MALINAMA

 


Za koru:

5 belanaca

300 gr šećera

1 kašika soka od limuna

1,5 kašika gustina


Fil od malina:

400 gr malina

4 kašika šećera

2 dcl vode

1 puding od maline

1 kašika ravna gustina


Fil sa orasima:

5 žumabaca

6 kašika šećera

100 gr gustina

8 dcl mleka

200 gr putera ili margarina

150 gr šećera u prahu

150 gr mlevenih oraha

150 gr mlevene plazme

Za ukrašavanje torte:


200 gr šlag krema u prahu

2 dcl gazirane vode

2 kašike kisele pavlake


Priprema:


Umutiti 5 belanaca sa 300 gr šećera, dodati 1 kašiku soka od limuna još mutiti pa dodati 1,5 kašiku gustina. Izmešati i masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Sušiti na 100 stepeni 2 sata.

Fil od oraha: Umutiti 5 žumanaca sa6 kašika šećera, 100 gr gustina, 2 dcl mleka. Dodati u 6 dcl vrelog mleka. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti 200 gr putera sa 150 gr prah šećera, dodati hladan fil i sve dobro umutiti. U fil dodati 150 gr mlevenih oraha i 150 gr mlevene plazme.

Fil od maline: Kuvati 400 gr maline, 4 kašike šećera i 1 dcl vode. Izmešati 1 puding od maline, 1 dcl vode, 1 kašika gustina. Dodati u kuvane maline i sve skupa kuvati da se zgusne. Ohladiti.

Filovati tortu: Kora, fil od oraha, fil od malina. Umutiti 200 gr šlag krema u prahu sa 2 dcl gazirane vode. Dodati 2 kašike kisele pavlake. Ovim ukrasiti tortu.














Нема коментара :

Постави коментар