Za koru:
5 belanaca
300 gr šećera
1 kašika soka od limuna
1,5 kašika gustina
Fil od malina:
400 gr malina
4 kašika šećera
2 dcl vode
1 puding od maline
1 kašika ravna gustina
Fil sa orasima:
5 žumabaca
6 kašika šećera
100 gr gustina
8 dcl mleka
200 gr putera ili margarina
150 gr šećera u prahu
150 gr mlevenih oraha
150 gr mlevene plazme
Za ukrašavanje torte:
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl gazirane vode
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 300 gr šećera, dodati 1 kašiku soka od limuna još mutiti pa dodati 1,5 kašiku gustina. Izmešati i masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Sušiti na 100 stepeni 2 sata.
Fil od oraha: Umutiti 5 žumanaca sa6 kašika šećera, 100 gr gustina, 2 dcl mleka. Dodati u 6 dcl vrelog mleka. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti 200 gr putera sa 150 gr prah šećera, dodati hladan fil i sve dobro umutiti. U fil dodati 150 gr mlevenih oraha i 150 gr mlevene plazme.
Fil od maline: Kuvati 400 gr maline, 4 kašike šećera i 1 dcl vode. Izmešati 1 puding od maline, 1 dcl vode, 1 kašika gustina. Dodati u kuvane maline i sve skupa kuvati da se zgusne. Ohladiti.
Filovati tortu: Kora, fil od oraha, fil od malina. Umutiti 200 gr šlag krema u prahu sa 2 dcl gazirane vode. Dodati 2 kašike kisele pavlake. Ovim ukrasiti tortu.
Нема коментара :
Постави коментар