Potrebno je:
200 gr petit keksa
32 čajna kolutića
200 gr eurokrema
180 gr krem šlaga od čokolade
Za fil:
1 kg oguljenih i na veće kocke izrezanih jabuka
150 gr šećera
1 litar vode
3 pudinga od vanile
Priprema:
Jabuke oguliti iseći na veće kocke da bude 1 kg. Dodati 1 litar vode i 150 gr šećera. Kuvati da malo jabuke omekšaju ( ne sme da se raspadnu). Izmešati 5 dcl vode sa 3 pudinga od vanile. Dodati u kuvane jabuke i kuvati dok se ne zgusne.
U kalup 24x32 cm poredjati petit keks ( ne potapa ti ga). Preko staviti topao fil sa jabukama preko red čajnih kolutića ( ne potapati ih). Na tihoj vatri malo zagrejati eurokrem i staviti u šupljine čajnih kolutića. Ohladiti kolač. Umutiti šlag krem od čokolade ( koristim C šlag) prema uputstvu na kesici i premazati kolač
Нема коментара :
Постави коментар