уторак, 18. октобар 2022.

PEČENI ČERI PARADAJZ U TEGLI

 



Od ove količine Izadje 5 teglica od 450 ml

Potrebno je:

2,5 - 3 kg čeri paradajza (zavisi od veličine)
5-6 glavica belog luka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
sveži listići bosiljka
4 grančice svežeg ruzmarina veličine 3 cm
4 grančice timija
3 dcl hladno cedjeno suncokretovog ulja


Priprema:


Paradajz oprati ubrusom posušiti i poredjati jedan do drugog u veliki pleh iz rerne. Beli luk oguliti i česna staviti izmedju paradajza. Posuti sa soli, šećerom. Po vrhu poredjati listiće bosiljka, timijan i ruzmarin. Preliti sa 3 dcl ulja. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni i peći 2,5 sata. Pečeni paradajz sa belim lukom staviti u male teglice. Tečnost koja ostane u plehu nasuti po vrhu tegle da ogrezne paradajz. Tečnosti taman bude za prelivanje paradajza. Teglice zatvoriti zatvarali a vratiti u zagrejanu rernu i ostaviti da se ohladi u rerni.





























Нема коментара :

Постави коментар