Potrebno je :
200 gr ovsenog brašna
100 gr heljdinog brašna
100 gr žutog kukuruznog brašna sitno mleveno
50 gr gustina
2 kašičice soli
1/2 kesice praška za pecivo
8 kašika ulja
2 kašike susama
2 kašike lana
2 dcl gazirane vode ( može i obična)
Priprema:
U posudu staviti ovseno, heljdino, kukuruzno brašno. Dodati gustin, so, prašak za pecivo, semenke lana i susama. Izmešati i dodati 8 kašika ulja i 2 dcl gazirane vode. Možda je ponekad potrebno još dodati par kašika vode. Zamesiti testo da se ne lepi za ruke.
Ostaviti da stane 10-15minuta i razvaljati na papir za pečenje veličine pleha iz rerne šporeta. Debljina razvaljanog testa da bude debljine malog prsta. Papir prebaciti na pleh i razvaljanog testo iseći na štapiće. Peći na 180 stepeni da dobiju svetlo žutu boju oko 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар