уторак, 19. март 2024.

RAVANIJA

 




Potrebno je:

3 jaja
1 čaša ( čaša od 2,5 dcl) šećera
1 kesica vanilin šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1 čaša griza
1 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo

Sirup:

3 čaše šećera
2 čaše vode
sok od 1 limuna

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, jogurt, griz, brašno i prašak za pecivo.
Masu staviti u kalup prečnika 20 x 30 cm prethodno podmazan uljem.
Peći na 180 stepeni 25-30 minuta da dobije zlatno braon boju.
Za to vreme skuvati sirup. Šećer i vodu kuvati od kad provri 3 minuta i na kraju dodati sok od limuna.
Pečenu ravaniju toplu preliti toplim sirupom. Ostaviti da se ohladi i seći na kocke.




















Нема коментара :

Постави коментар