Potrebno je:
600 gr petit keksa
3-4 banane
2 dcl soka od narandže
Za fil:
1,5 litar mleka
200 gr šećera
2 pudinga od vanile
6 kašika gustina
375 gr margarina ili putera
200 gr mlevenih oraha
200 gr crne čokolade
200 gr bele čokolade
Za fil 2:
200 gr šlaga u pahu
2 dcl gazirane vode
Priprema:
Skuvati fil. U posudu staviti da se kuva 1 litar mleka i 200 gr šećera. Izmešati 2 pudinga od vanile, 6 kašika gustina, 5 dcl mleka. Kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati 375 gr margarina ili putera. Fil podeliti na 3 dela. U 1 deo dodati 200 gr mlevenih oraha, 2 deo 200 gr otopljene crne čokolade i u 3 deo 200 gr otopljene bele čokolade.
Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl gazirane vode.
Na tacnu za filovanje poredjati red keksa 20x35 cm umakan u sok narandže, fil od oraha, sloj umućeno šlaga, po šlagu posuti kockice banana, red keksa, fil od crne čokolade, sloj šlaga, posuti kockice banane, red keksa, fil od bele čokolade, sloj šlaga posut sa kockicama banane. Tortu ukrasiti sa 200 gr umućeno šlaga i 3 dcl gazirane vode
Нема коментара :
Постави коментар