уторак, 1. март 2022.

POLICAJAC TORTA SA KOKOSOM





Potrebno je:


Za jednu koru: (potrebno nam je ispeći 2 kore)

2 jaja

9 kašika šećera

13 kašika mleka

12 kašika brašna

1 kašika kakaoa

1/2 kesice praška za pecivo


Fil:

5 dcl mleka

500 ml slatke pavlake

12 kašika šećera

250 gr putera ili margarina

200 gr bele čokolade

250 gr kokosa


Za ukrašavanje:

200 ml slatke pavlake

100 gr čokolade


Priprema:


Umutiti 2 žumanca sa 9 kašika šećera da bude krema sto dodati 13 kašika mleka, pomešano 12 kašika brašna, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kesice praška za pecivo. Dobro umutiti pa dodati umućena 2 belanaca. Izmešati i staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru. Kore kad se ohlade preseći da dobijemo 4 kore.

U posudu staviti 5 dcl mleka, 500 ml slatke pavlake, 12 kašika šećera. Staviti na vatru i kuvati da se šećer istopi. Dodati 250 gr putera i 200 gr bele čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 250 gr kokosa.

Toplim filom filovati korice.

U dublju posudu ili kalup gde smo pekli kore filovati tortu. Prethodno posudu obložiti streč folijom.

Na dno staviti koru preko staviti 2-3 kutlače fila (fil je redak i topao), kora, fil... Na vrhu je kora.

Torta da prenoći u frižideru. Sutradan tortu izvrnuto na tacnu gornja zadnja kora da dodaje na tacnu. Umutiti 200 ml slatke pavlake i ukrasiti tortu. Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i ukrasiti tortu




































Нема коментара :

Постави коментар