Potrebno je:
Za jednu koru: (potrebno nam je ispeći 2 kore)
2 jaja
9 kašika šećera
13 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
5 dcl mleka
500 ml slatke pavlake
12 kašika šećera
250 gr putera ili margarina
200 gr bele čokolade
250 gr kokosa
Za ukrašavanje:
200 ml slatke pavlake
100 gr čokolade
Priprema:
Umutiti 2 žumanca sa 9 kašika šećera da bude krema sto dodati 13 kašika mleka, pomešano 12 kašika brašna, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kesice praška za pecivo. Dobro umutiti pa dodati umućena 2 belanaca. Izmešati i staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru. Kore kad se ohlade preseći da dobijemo 4 kore.
U posudu staviti 5 dcl mleka, 500 ml slatke pavlake, 12 kašika šećera. Staviti na vatru i kuvati da se šećer istopi. Dodati 250 gr putera i 200 gr bele čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 250 gr kokosa.
Toplim filom filovati korice.
U dublju posudu ili kalup gde smo pekli kore filovati tortu. Prethodno posudu obložiti streč folijom.
Na dno staviti koru preko staviti 2-3 kutlače fila (fil je redak i topao), kora, fil... Na vrhu je kora.
Torta da prenoći u frižideru. Sutradan tortu izvrnuto na tacnu gornja zadnja kora da dodaje na tacnu. Umutiti 200 ml slatke pavlake i ukrasiti tortu. Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i ukrasiti tortu
Нема коментара :
Постави коментар