Potrebno je:
300 gr pirinča okruglog zrna
5 dcl vode
1 litar mleka
3 jaja
200 gr šećer
2 kesice vanilin šećer
1 rolnica cimeta
100 gr maslaca
100 gr suvog groždja
Priprema:
Pirinač dobro oprati vodom i ocediti. Staviti pirinač u posudu naliti sa 5 dcl vode i kuvati dok voda ne uvri. Naliti sa 1 litrom mleka, dodati 1 rolnicu cimeta, 1 kesicu vanile. Kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.
Umutiti 3 žumanca sa 200 gr šećera i 2 vanile. Belanaca posebno umutiti. Suvo groždje oprati i da stoji u toploj vodi 10 minuta.
Kuvan pirinač skinuti sa vatre, izvaditi rolnicu cimeta, dodati umućena žumanca, maslac da se istopi. Dobro umutiti i dodati umućena belanaca. Izmešati ručno na kraju dodati suvo groždje ocedjeno od vode.
Sve dobro izmešati i staviti u manje posudice. Posudice staviti u pleh iz rerne, naliti pleh toplom vodom visine do pola posudica.
Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 - 25 minuta da se napravi mutacije korica.
Ohladiti i servirati.
Нема коментара :
Постави коментар