петак, 9. октобар 2020.

Voćna krempita

 



Potrebno je:

500 gr lisnatog testa

Fil:

1 litar mleka

100 gr šećera

2 vanilin šećera

5 žumanaca

100 gr oštrog brašna

5 belanaca

100 gr šećera

100 gr putera

1 želatin (10 gr)


Voćni fil:


5 dcl sirupa od malina

1 puding od maline

1 želatin (10 gr)

Potrebno još:

500 ml slatke pavlake


Priprema:


Zamrznuto lisnato testo odmrznuti, razvaljati 2 kore veličine 25 x 35 cm, izbockati viljuškom i izpeći.

Kore prilikom pečenja će se smanjiti.

Fil. U posudu staviti 8 dcl mleka sa vanilin šećerom da se greje. Umutiti 5 žumanaca sa 100 gr šećera i 100 gr oštrog brašna. Dodati u vrelo mleko u kuvati dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodati 100 gr putera da se otopi. Umutiti 5 belanaca sa 100 gr šećera i dodavati kašiku po kašiku kuvano toplom filu muteći mikserom. Želatin preliti sa 4 kašike vode. Kad nabubri na tihoj vatri ga otopiti dodati u topli fil i sve dobro umutiti.

Jednu pečenu koru staviti u kalup preko staviti kuvani prohladjeni fil i ostaviti da se ohladi.

Fil voćni: U posudu staviti 4 dc sirupa od maline da se greje. Umutiti 1 puding od maline sa 1 dcl sirupa od maline dodati u zagrejanu sirup i kuvati dok se ne zgusne. U posudu staviti 1 želatin preliti sa 4 kašike vode, ostaviti da nabubri pa ga otopiti na tihoj vatri. Dodati ga u topao voćni fil. Ovaj fil preliti preko vanilin fila i ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati preko voćnog fila.

Drugu koru iseći na kocke i poredjati preko fila od slatke pavlake. Posuti sa šećerom u prahu.
























Нема коментара :

Постави коментар