петак, 9. октобар 2020.

Krem kolač




Potrebno je:


Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera

4 kašike ulja

4 kašike mleka

10 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2 dcl mleka za preliv pečene kore


Fil:


6 žumanaca

200 gr šećera

2 vanilin šećera

1 puding od vanile

2 kašike gustina

5 dc mleka

1 želatin (10 gr)

200 ml slatke pavlake

1 kesica šlag krema u prahu

100 gr eurokrema

250 gr keksa


Za dekoraciju kolača:

200 gr šlag krema u prahu

100 gr višanja


Priprema:


Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Masu staviti u pleh 20x35 cm prethodno pouljenu i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta da blago porumeni. Pečenu koru izbockati i posuti sa 2 dcl mleka.

Fil: Umutiti 6 žumanca sa 200 gr šećera, 2 vanile, 1 puding od vanile, 2 kašike gustina, 1 dc mleka. Ovo dodati u 4 dcl vrelog mleka i sve kuvati dok se ne ohladi. U hladno dodati 200 ml umućen slatke pavlake i 1 kesicu šlaga umućenu po uputstvu na kesici.

Želatin preliti sa 4 kašike da nabubri., otopiti ga na tihoj vatri i dodati u fil. Dobro umutiti i fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati 100 gr eurokrema.

Filovati kolač u plehu u kojem smo pekli koru. Preko kore staviti fil sa eurokremom pa red keksa koje smo potapati u mleko. Preko staviti svetli fil.

Umutiti 200 gr krem šlaga u prahu sa 2 dcl gazirane vode i dodati 100 gr izblendiranih višanja. Jednom polovinom premazati kolač a u drugu staviti još 50 gr izblendiranih višanja i ukrasiti kolač.






















 

Нема коментара :

Постави коментар