петак, 9. октобар 2020.

Brza baklava bez kora

 




Potrebno je:


4 jaja
300 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
2 dcl ulja
2 dcl mleka
2 kašike kisele pavlake
150 gr brašna
170 gr griza
200 gr mlevenih oraha
100 gr seckani oraha
1 kašičica praška za pecivo

Za sirup:

8 dcl vode
300 gr šećera
1/2 limuna


Priprema:


U posudu staviti jaja, šećer, vanilu mutiti pa dodati ulje, mleko, kiselu pavlaku, griz, mlevene i seckane orahe i prašak za pecivo.
Dobro umutiti mikserom i staviti u pleh veličine 20x35 cm, prethodno pouljenu i posut brašnom.
Pleh staviti u rernu pa uključiti na 170 stepeni sa ventilator om i peći oko 40 minuta.
Za to vreme napraviti sirup. Vodu i šećer kuvati od kad provri 2-3 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Toplim sirupom preliti vruću baklavu. Posuti sa mlevenim orasima.























Нема коментара :

Постави коментар